Hallo, ik ben Jolien

Een klinisch psychologe met een grote passie voor perinataal welzijn & oprichtster van COCOON. 
Een plaats waar ondersteuning geboden wordt aan allerlei mentale moeilijkheden die uit een kinderwens kunnen voortvloeien. 

Alles begon met een boek dat ik als tiener kreeg, over de ontwikkeling van een embryo.

De interesse in het perinatale thema was er namelijk al van kleins af aan. 
De menselijke psyche was een tweede grote passie. Ondanks de vanzelfsprekende keuze om psychologie te gaan studeren, zag ik toen niet hoe ik de twee kon combineren. De specialisatie was hier nog maar weinig bekend en ook de opleidingen lagen niet bepaald voor het rapen.

Gaandeweg en op eigen initiatief - ondanks een veilige job in loondienst, besloot ik me toch bij te scholen in wensouderschap, babytherapie, perinataal verlies, infant mental health en psychologische ondersteuning tijdens de perinatale periode. 

Het voelde heel natuurlijk om me te specialiseren binnen de psychologie. Deel uitmaken van een maatschappij waarin er voornamelijk oog is voor het medische verhaal, in plaats van het mentale welzijn, versterkt dit alleen maar meer. En van daaruit groeide COCOON. 

COCOON is een praktijk gericht op ondersteuning van wensouders, aanstaande ouders en pril ouderschap. Er is ruimte voor verlies, voor grijze wolken en narratieven die aan verandering toe zijn. 

Opleiding

In 2015 studeerde ik af als Klinisch Psycholoog aan Universiteit Gent. 

Uit een grote passie en interesse voor de allerkleinsten begon mijn specialisatie in perinatale psychologie en de algemene psychologie van het jonge kind. 


Vanuit een grote nieuwsgierigheid en een drang om up-to-date te blijven met de nieuwste behandelvormen en kennis, school me voortdurend bij. Mijn manier van werken stoelt dus op verschillende gecertificeerde behandelvormen. Ik volgde onder meer opleiding bij verschillende gevestigde waarden in hun vakgebied, zoals Dr. Binu Singh, Dr. An-Sofie Van Parys, Thomas Harms & Sarito Furhmann-Bailes.Bijkomende opleidingen

Pre-, peri - en postnataal counselor (Draag-kracht)

Als de (b)roze wolk niet roze is (Dr. An-Sophie Vanparys)

De eerste 1000 dagen (Vlaams Overlegplatform Geestelijke Gezondheid)

Werken met de Duplo-methodiek  (Leren over Leven)

Gemakkelijk ouderschap  (Opvoeden vanuit Verbinding)

Rouw & verlies (An Hooghe)

Babytherapie (Draag-kracht / Sarito M. Fuhrmann-Bailes)

Trauma in de bevallingskamer (Ybe Casteleyn)

IMH i.o. (Minnultotvijf)

Beleving na abortus (Fara)