Werkwijze

Een gesprek duurt 50 minuten en kan doorgaan in de praktijkruimte, online of bij je thuis. 


Elke begeleiding vraagt zijn eigen tempo. Er wordt onderling beslist wat de frequentie van de gesprekken zal zijn. Bij concrete, afgelijnde hulpvragen kan éen gesprek voldoende zijn, soms is een kortdurend traject voldoende, soms voelt het complexer en frequenter contact meer aangewezen. 

Wanneer een afspraak werd gemaakt, is op tijd komen wenselijk. Iemand anders komt na jou, waardoor uitlopen niet kan. 

Ik maak erg graag tijd voor jullie, maar vraag dan ook om eventuele annulaties minstens 48 uur op voorhand door te geven. Indien dit niet lukt, zal de consultatie worden aangerekend. Door een afspraak vast te leggen, gaan jullie akkoord met deze voorwaarde. 


Indien gewenst kan er samengewerkt worden met een huisarts of andere hulpverlener. 

Wanneer schriftelijke verslaggeving noodzakelijk is vraag ik hiervoor ook een vergoeding. 

Tarieven & Terugbetaling

Tarieven

  • Individuele begeleiding (50 min): € 65
  • Koppelgesprek (60 min): € 95
  • Indien een consultatie meer tijd in beslag neemt, je een langere consultatie wenst of er nood is om met meerdere personen (bijv. ouders, partner) samen te zitten, wordt er vooraf een passend alternatief besproken.


Terugbetaling ziekenfonds

Het RIZIV betaalt tot op heden geen begeleidingen bij psychologen terug. De meeste mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Een overzicht van de terugbetalingstarieven van de verschillende ziekenfondsen vind je hier. Voor meer informatie over je specifieke situatie neem je best contact op met je ziekenfonds.


Betalingsmogelijkheden


  • Cash
  • Bancontact-app