Begeleiding bij Kinderen
Waar baby's nog geen taal hebben om zich uit te drukken,
gebruiken ze hun lichaam om aan te geven dat er iets moeilijk is.
Ondersteuning tijdens de baby- en peuterfase
Het is niet altijd makkelijk om een goede afstemming te vinden met de baby. Gezien elk kindje geboren wordt met zijn eigen unieke gevoelswereld - resulterend uit zijn individuele karakter, temperament en prikkelgevoeligheid - is het zoeken naar wat werkt, zonder je eigen IK uit het oog te verliezen.
Deze ondersteuning helpt dus om met meer zelfzekerheid en rust in het moederschap te staan, beter om te gaan met de gekende uitdagingen die een baby met zich meebrengt en een betere afstemming te vinden met je baby.
Daarnaast kan het ook ingezet worden als een vorm van opvoedingsondersteuning, zoals bij slaap-of eetproblemen, excessief huilen of wanneer je kindje moeilijk tot rust komt.
Opvoedingsondersteuning
Kleine kinderen hebben geen taal om hun behoeften uit te drukken. Ze tonen wat ze nodig hebben aan de hand van gedragingen, gebaren, mimiek en huilen. Als ouders is het soms een uitdaging om te zien wat je kindje stoort of nodig heeft.
Sommige kinderen hebben ook meer ondersteuning nodig dan andere kinderen. Ze zijn alerter of kunnen moeilijker ontspannen.
Als babytherapeut ga ik samen met ouders op zoek naar wat je kindje nodig heeft en hoe we hierop beter kunnen afstemmen.
Het helpt jouw kindje , maar zeker ook jezelf als ouder.
Huilbaby
Als psycholoog met expertise in mentaal welzijn van de allerkleinsten, begeleid ik ouders van baby'tjes die veel huilen.
Deze begeleiding is zinvol als:
- je baby onrustig is
- het troosten moeizaam verloopt
- je als ouder tijdens de zwangerschap of bevalling iets hebt meegemaakt die een diepe indruk heeft nagelaten
- wanneer je je zorgen maakt over je kindje
- wanneer je het gevoel hebt dat je weinig contact kan maken met je baby